Translate

Ιερή σχέση

Η ιερή σχέση είναι η παλιά ανίερη σχέση που έχει μεταμορφωθεί και αντιμετωπιστεί διαφορετικά. Μία ανίερη σχέση βασίζεται στις διαφορές, όπου ο καθένας νομίζει ότι ο άλλος διαθέτει κάτι που στην πραγματικότητα δεν διαθέτει. Συναντιούνται με στόχο να ολοκληρωθεί ο καθένας κλέβοντας τον άλλο. Μένουν μέχρι που θεωρούν ότι δεν υπάρχει τίποτε άλλο να κλέψουν και μετά χωρίζουν.
Και έτσι περιπλανιούνται σε έναν κόσμο άγνωστων ατόμων, διαφορετικών από τους εαυτού τους, ζώντας με τα σώματα τους ίσως κάτω από μία κοινή στέγη που δεν στεγάζει κανέναν από τους δύο- στο ίδιο δωμάτιο αλλά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά ο ένας από τον άλλον.
 Μία ιερή σχέση ξεκινά με διαφορετική υπόσχεση. Ο καθένας έχει κοιτάξει μέσα του και δεν έχει διακρίνει καμιά έλλειψη. Αποδεχόμενος την πληρότητα του, επεκτείνεται σε μια ένωση με ένα άλλο άτομο, επίσης ολοκληρωμένο. Στόχος μίας ειδικής σχέσης είναι να μας διδάξει να μισούμε τον εαυτό μας, ενώ στόχος μιας ιερής σχέσης είναι να μας θεραπεύσει από το μίσος εναντίον του εαυτού μας. Σε μία ειδική σχέση, προσπαθούμε πάντα να κρύψουμε τις αδυναμίες μας. Σε μία ιερή σχέση, ο καθένας γνωρίζει ότι έχει σημεία που νοσούν και πως η θεραπεία είναι ο σκοπός της συνύπαρξης μας με ένα άλλο άτομο. Δεν προσπαθούμε να κρύψουμε τις αδυναμίες μας, αλλά καταλαβαίνουμε ότι η σχέση είναι ένα πλαίσιο θεραπείας, μέσω αμοιβαίας συγχώρεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου