Translate

Η τέχνη του να αλλάζουμε και να προχωράμε μπροστά

  
  Στις σημερινές εποχές που όλα γύρω μας αλλάζουν καλό είναι να αποκτήσουμε και εμείς την ικανότητα να αλλάζουμε σε κάποιον βαθμό, ώστε να μπορούμε να προσαρμοστούμε σε αυτήν την πραγματικότητα.
  Για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται να αλλάξουμε τρόπο σκέψης και νοοτροπία, ώστε να είμαστε ανοιχτοί σε κάθε τι καινούργιο. Δεν είναι απαραίτητο να αποδεχόμαστε τα πάντα και να υιοθετούμε συνήθειες και να καλλιεργούμε ανάγκες, που δεν συμβιβάζονται με τις αξίες και τις πεποιθήσεις μας. Συνηθίζουμε πολλές φορές να επιμένουμε στον ίδιο τρόπο ζωής,συνήθειες και δραστηριότητες, που δεν είναι πάντα ωφέλιμες για την ποιότητα της ζωής μας. Συνάνθρωποι μας επιμένουν να ζουν σε προβληματικές σχέσεις, γάμους, να εργάζονται σε δουλειές, που δεν τους γεμίζουν, να ζουν σε κατοικίες ή περιοχές, που δεν τους ικανοποιούν. 
  Αιτία όλων αυτών των καταστάσεων
είναι η ρουτίνα και ο φόβος της αλλαγής. Προτιμούν να βιώνουν τις δύσκολες συνθήκες, λόγω του γεγονότος ότι τους είναι γνωστές. Αρκετοί βιώνουν υπερβολική ανασφάλεια και στρες να εγκαταλείψουν και να αντιμετωπίσουν όλους αυτούς τους παράγοντες που τους ενοχλούν και τους φοβίζουν. Οι περισσότεροι ζουν σε μία γυάλινη σφαίρα, με την μεγάλη ψευδαίσθηση ότι είναι ασφαλείς. Παρά ταύτα όμως, μόνο αν καταφέρουν και προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν κάποια αλλαγή στη ζωή τους θα προχωρήσουν μπροστά. Αυτό θα προκαλέσει μία τεράστια έκρηξη ενέργειας, προκαλώντας ψυχοσωματική ευεξία στα άτομα αυτά. Προϋπόθεση βέβαια για αυτό αποτελεί η επιθυμία και η διάθεση από το ίδιο άτομο να προχωρήσει σε αυτήν την αλλαγή. 
  Η απόφαση όμως δεν είναι εύκολη. Για αυτό το λόγο και ένα μικρό βήμα κάθε φορά αρκεί να προχωρήσουμε μπροστά και να αμβλύνουμε τις αναστολές μας. Κάθε καινούργια αρχή που κάνουμε είναι άβολη διαδικασία, καθώς η αίσθηση του ότι δεν ελέγχουμε κάποιες καταστάσεις και η έλλειψη γνώσης για αυτές, μας προκαλεί ανασφάλεια. Αλλά αν επιμείνουμε λίγο και συνεχίσουμε την προσπάθεια , θα παρατηρήσουμε ότι κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει. Καταρρέουν καταρχήν κάποια εμπόδια, αρνητικές πεποιθήσεις και λάθος γνώμες. Αλλάζει η πραγματικότητα μας και η αντίληψη μας για τη ζωή και για την καθημερινότητα μας. Αποκτάμε ενέργεια και διάθεση να δώσουμε καινούργιες μάχες για διάφορα άλλα προβλήματα, που υπάρχουν στη ζωή μας. Πολλές φορές προκαλείται μία τεράστια ανακούφιση και ένα αίσθημα απελευθέρωσης από λανθασμένες πεποιθήσεις, έμμονες ιδέες και συνήθειες, που μπορεί να είχαμε στο παρελθόν. 
  Για αυτό κάθε τι καινούργιο που έρχεται στη ζωή μας και μας ταρακουνά, μας δείχνει ότι πρέπει να αλλάξουμε, να προχωρήσουμε μπροστά, ώστε να ξεκολλήσουμε από βαλτωμένες καταστάσεις, να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας και έτσι να πιστέψουμε στον εαυτό μας. Με αυτόν τον τρόπο θα αποκτήσουμε αυτοπεποίθηση και αυτογνωσία, ανακαλύπτοντας εσωτερικές δυνάμεις και δεξιότητες, που δεν γνωρίζαμε ότι διαθέταμε. Έτσι που ξέρετε, ένας χωρισμός, μία απόλυση, ασθένεια ή άλλη κακοτοπιά, μπορεί να αποτελεί μία ευκαιρία για εξέλιξη και για ένα καινούργιο ξεκίνημα στην ζωή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου